18 Mart 2015 Çarşamba

#TavukGöğsü

Bu tatlıyla 5 yaşında Burcu Halam aracılığıyla tanıştım.O günden beri Tavuk Göğsü vazgeçilmez tatlımdır.Daha sonra Anneminde öğrenmesiyle evde yapılmaya başlandı.Bu arada hiçkimse annemin yaptığı kadar lezzetli tavuk göğsü yapamaz.Tarihçesi benim için bu.Vişneli daha önce Mado'da yedim ve hoşuma gitti.Eminim sizinde hoşunuza gider.Denemenizi öneririm.Başlayalım mı?

  • 1 Litre Süt
  • 3 Bardak kadar Un 
  •  2  Bardak Şeker 
  •  İsteğe göre Damla Sakızı 
  •  Yarım Paket Margarin
 Tavuk Gögsü için süt, un, şeker, margarin karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra damla sakızı ezilerek katılır ve beş dk pişirilip soğumaya bırakılır.Bolca karıştırılır.Buzdolabına konulup beklenir.İstenirse üstüne tarçında ekleyebilirsiniz. :)
 

1 yorum:

  1. Merhaba blogunu takipteyim
    Benimde sağlık ve bakım üzerine yazdığım bir blogum var beni takip edersen sevinirim ♥
    Blogumda blog keşif etkinliğine katılıp blogunu tanıtabilirsin :)
    http://ceydacengiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil